INTRODUCTION: Served By Soberon

De kans dat ik de Nobelprijs voor Literatuur ooit zal ontvangen is vrij klein, noch heb ik suïcidale gedachten of een voorliefde voor jagen op groot wild, maar verder hebben Ernest Hemingway en ik wel wat gemeen met elkaar: Books and booze.

Naast het schrijven van boeken, brieven en mijn redactioneel werk voor TAGMAG, ben ik de laatste tijd steeds vaker bezig met ‘Mixology‘, de kunst van het cocktails maken. Een uit de hand gelopen hobby die begon bij mijn liefde voor Gin. De hype die enkele jaren geleden over kwam waaien uit Spanje verwelkomde ik dan ook met open armen: barmhartig als ik ben waren ze allemaal welkom, de flessen uit eigen streek, andere Europese landen, maar evengoed uit Afrika en Amerika. Met meer dan 120 verschillende flessen maakt gin dan ook het grootste deel uit van mijn verzameling drank.

Een goeie ‘Gin Tonic’ (en geloof me vrij, het verschil kan enorm zijn), is en blijft dan ook mijn favoriete go-to mixer, maar mettertijd begon ik meer te experimenteren: Wat kon ik, behalve tonic, nog allemaal toevoegen aan mijn geliefde gin? Zo kwam ik al snel uit bij een van de klassiekers: De ‘Negroni’, een Italiaans aperitief bestaande uit gelijke delen gin, Campari en rode vermout, afgewerkt met een zeste van sinaasappel, een cocktail met een geweldig verhaal.

En zo ging het van kwaad naar erger: ik had witte en donkere rum nodig! Cointreau! Witte vermout! Bourbon! Vodka! Tequila! En daar stond ik dan, met drank uit elke uithoek van de wereld, enkele boeken met cocktailrecepten en de drang om ze perfect te bereiden. Mijn pa, bouwde zijn kelder om tot een bar, ik vulde de rekken en schuimde kringloopwinkels af op zoek naar een selectie glazen om de cocktails in te presenteren: ‘Served By Soberon‘ was een feit en uiteraard kon een Instagram pagina niet ontbreken! (Volg me maar!)

Wat kan je hier binnenkort allemaal verwachten? Een groot aanbod aan recepten, steeds met het nodige beeldmateriaal en het verhaal achter het recept, informatie over verschillende soorten drank en een wekelijkse review van een Gin, omdat ik toch trouw wil blijven aan waar het allemaal begon.

Groeten, (of moet ik nu schol zeggen?),
Matthias.

8 Comments

      1. Ik ben blij dat ik meedoe, om mezelf te bewijzen dat ik zonder alcohol kan, maar ik mis het toch wel. Uitgaan is niet hetzelfde zonder. Ook al overdrijf ik weinig of nooit. Ik kijk uit naar je mocktail

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.