RECIPE: Tournee Minerale (NL)

Eerst en vooral, ik doe zelf niet mee aan Tournee Minerale. Ik drink te graag eens een cocktail, een Gin Tonic of een glas wijn na het eten en het idee dat ik het ‘niet mag’, is niet weggelegd voor mij.
That being said sta ik wel volledig achter het initiatief en het creëren van bewustzijn dat er in onze maatschappij te veel gedronken wordt. Elke keer ik een nieuwsbericht lees of hoor over dronken chauffeurs of andere (strafbare) feiten die gepleegd worden onder invloed van alcohol, maakt mij dat enorm kwaad en droevig tegelijk.

Nadat ik eerder deze week openbaar maakte dat ik met ‘Served By Soberon‘ begonnen ben, kreeg ik in teken van Tournee Minerale van verschillende mensen de vraag of ik eens een alcoholvrije cocktail wilde mixen, want hoewel het begint te beteren,is er nog steeds een verschrikkelijk beperkt aanbod op de markt en mensen die geen alcohol drinken, om welke reden dan ook, hebben ook het recht op een leuk uitziend drankje in een fancy glas.

De eerstvolgende keer ik aan mijn toog stond ben ik beginnen experimenteren en met trots presenteer ik u: The Sober Sunset!

Ingrediënten en recept:

  • 6 cl versgeperst sinaasappelsap
  • 1 cl versgeperst citroensap
  • 1 cl kwalitatieve grenadine
  • 4-6 cl premium tonic

Vul een Martini-glas volledig met crushed ice. Meng het sinaasappelsap en citroensap bij elkaar in een ander glas en giet het daarna in je cocktail glas, je kan dit eventueel door een kleine zeef doen als je niet van pulp houdt.
Giet vervolgens traag de grenadine langs de rand van het glas, dit zal onmiddellijk naar de bodem lopen. Roer 1 keer voorzichtig met een lepel over de bodem om een mooie geleidelijke overgang te creëren, anders blijft alle siroop enkel onderaan liggen.
Neem de tonic en voeg deze voorzichtig toe, de tonic zal zorgen voor een aangename sprankel en tegelijk de aciditeit wat doen afnemen.

Werk af met een limoenpartje en een maraschino kers. (Uiteraard kan je eender welk fruit toevoegen als garnering.)

Geniet er van! En als je dit recept zelf eens uitprobeert, laat het dan zeker weten!
Matthias

Een gedachte over “RECIPE: Tournee Minerale (NL)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.