GinSunday 2 – Applaus Stuttgart Dry Gin

Manege Frei!

De slagzin van Applaus Gin uit Stuttgart betekent letterlijk zoveel als ‘Laat de show beginnen’, een term die vaak gebruikt werd in de gouden era van de rondreizende circussen als aankondiging van de eerste act.

Thematisch is het plaatje compleet. Dr. Hans-Otto Frey en zijn team hebben aan alles gedacht: Een geweldig mooi etiket met daarop een acrobate die op paarden rijdt, de wimpel die hangt aan de flessenhals en de 2 p’s in het logo die samen een circustent vormen. Ook zaten er in het pakket dat ik ontving paars-roze sokken, die ik, wegens te klein voor mijn 45, aan mijn vriendin gegeven heb. Ze zullen haar ongetwijfeld ook beter staan. 😉

Geur en smaak: Van zodra ik de kurk van de fles trok merkte ik dat dit een hele belevenis zou worden. Alles begint bij jeneverbes en koriander, onmiddellijk gevolgd door specerijen (nootmuskaat en kaneel), daarna kruiden (rozemarijn en tijm) en op het einde nog wat citrus. Alsof elke circusartiest zijn eigen performance heeft in de geur van deze gin. Bij het proeven bleven voornamelijk de specerijen op de voorgrond, en werden die zelfs versterkt door tonen van gember en kruidnagel. De kruiden hielden het geheel wel in balans. Applaus Gin klokt af op 24 verschillende botanicals en een alcoholpercentage van 43°, licht bovengemiddeld, maar zonder enige overheersing.

Geen gin voor liefhebbers van florale of citrus gins, maar voor de fans van pittige en kruidige gins is Applaus het perfecte (rondreizende) gezelschap.

Mijn perfect serve:

  • 5cl Applaus Gin
  • 10cl Thomas Henry Tonic Water
  • Een half kaneelstokje en wat schijfjes jonagold voor de garnering

TIP: Applaus Gin zelf stelt ook voor om FeverTree Meditteranean te gebruiken met Rozemarijn en Appel als garnering.

Ook heel leuk zijn de cocktailrecepten die ze op hun website delen. Zo probeerde ik de ‘Circus Cooler‘ (op basis van ananassap en kaneel) en de ‘Applaus Spritz‘ (op basis van vers appelsap).

Schol!
Matthias

VOLGENDE WEEK: NIEMAND GIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.