GinSunday 3 – Niemand Dry Gin

Een van de meest opvallende tegenstrijdigheden in het leven die mij bezighoudt is hoe iedereen ‘uniek’ wil zijn maar tegelijk het gevoel wil hebben dat hij of zij niet ‘té anders’ is dan de rest, een fijne grens die op heel veel vlakken uitgespeeld kan worden. Niemand Dry Gin, de gin waar ik het deze week over heb, speelt met diezelfde dualiteit. Alles begint bij hun naam en slagzin: “NIEMAND IST WIE DU“, eenvoudig te vertalen naar “Niemand is als jij“, een uitspraak die duidelijk wordt zodra je de fles in handen krijgt.

De gin uit Hannover is ontwikkeld door Sebastian Otto en Torben Paradiek, geen onbekenden in de gin wereld: in 2014 richtten ze namelijk ‘Gin Flight‘ op, sets met botanicals voor de perfecte Gin Tonic. Het design van hun nieuwe creatie is prachtig. Een doorzichtig roze fles met een strak zwart motief op, niet voor niets een van de genomineerden voor de ‘German Design Awards 2017’.

Geur en smaak: Hoewel Niemand slechts uit 10 botanicals bestaat, doen ze hier hun slagzin enorm veel eer aan. Ik heb in mijn hele collectie geen gin staan die qua geur of smaak in hun buurt komt, of dit positief of negatief is, dat is uiteraard aan de persoon die het glas aan de lippen zet. In de neus krijg je eerst zachtjes jeneverbes binnen, maar deze wordt onmiddellijk gevolgd door dominante tonen van lavendel en sandelhout, een vleugje rozemarijn houdt het geheel in balans. De smaak is zeer complex: Ze is enorm floraal, lavendel en sandelhout blijven vooraan, maar toetsen van vanille, kaneel, gember en appel komen er bij. In de nasmaak keert de rozemarijn dan weer terug.

Als je houdt van Citrus en Neutrale gins, dan zal deze smaakbom te overheersend zijn. Hou je van Florale en Kruidige gins of van lavendel in het algemeen, dan is Niemand zéker een aanrader.

Mijn perfect serve:

  • 5cl Niemand Dry Gin
  • 15cl Double Dutch Indian Tonic
  • Appel en Rozemarijn als garnering

TIP: Niemand Gin kan gerust wat meer tonic hebben dan de meeste gins, anders durft de smaak wel eens heel overheersend zijn, let wel op dat je jezelf beperkt tot indian en dry tonics. Qua garnering heb ik hun aanbeveling gevolgd, deze sluit mooi aan bij de gin.

Sebastian en Torben hebben verder met enkele befaamde bartenders een hele reeks interessante cocktails uitgedacht en al die recepten zijn gedetailleerd terug te vinden op hun website, die trouwens grotendeels in het Nederlands te lezen is. Binnenkort deel ik op mijn Instagrampagina zeker nog de ‘Sommerwald‘, hun versie van de klassieke ‘Bramble’ en de ‘Rosé Twist‘. Niemand Gin is in België te verkrijgen op GinsOnline.

Schol!
Matthias

VOLGENDE WEEK: X-GIN

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.