GinSunday 4 – X Gin

Verloren culturen, eeuwenoude mythische verhalen, gigantische ruïnes waar ooit naties leefden met hun eigen rituelen, geheimen en gebruiken. Het onbekende en mysterieuze trekt ons aan, de vraag welke wijsheden er met het uitsterven van deze naties verloren zijn gegaan.

https://www.instagram.com/p/BRfk0zWh6HB/

Er zijn de oude Egyptenaren met hun piramides, de Grieken en Romeinen met hun tempels, De Vikingen met hun Noorse Mythologie, maar in Latijns-Amerika leefden ooit de Inca’s en Azteken, volkeren die honderden jaren geleden een machtig koninkrijk opbouwden, hun kennis van de natuur en sterren was ongeëvenaard en zij hadden rijkdom waar velen enkel van konden dromen, jammer genoeg werden ze net daarom door de Europeanen overmeesterd en uitgemoord.

Bij de Azteken was Xocoatl een nectar van de goden, enkel bestemd voor de heersers van het rijk. De drank was gekend als het oudste afrodisiacum ter wereld, het gaf hun lichaam en geest de energie om te blijven gaan. En het is deze basis waar Chocolatier Peter Messely van Xolato naar op zoek ging bij het creëren van X-Gin.

De vierkante fles is aan voor- en achterkant bedrukt met gouden artwork in de stijl van de Azteken, Maya’s en Inca’s, ook hangt er aan de hals een capsule met cacaostukjes, een van de garnituren die perfect past bij de gin.

Geur en smaak: Het aroma is fantastisch: een mix van jeneverbes, cacao en een tikkeltje vanille. Vol, maar niet overheersend zoet. De smaakt bevat veel pit, met extra toetsen van kruiden, noten en bittere cacao. De afdronk is lang en warm. X-Gin kan door haar evenwichtig spel tussen zoetheid, kruiden en pittige tonen perfect puur of on the rocks geserveerd worden. Met een sterkte van 46° staat de gin stevig in haar schoenen.

Mijn perfect serve:

  • 5cl X-Gin
  • 12,5cl Schweppes Premium Indian Tonic
  • Cacao stukjes en verse frambozen als garnering

TIP: Wissel de frambozen eens met Veenbessen, zoals ze zelf ook voorstellen. Of laat de tonic weg en geniet van de smaak die de frambozen en gin samen creëren.

In de toekomst ga ik X-Gin pairen in enkele cocktails zoals een Gin-based Espresso Martini en de gekende Bramble.

Schol!
Matthias

VOLGENDE WEEK: SIEGFRIED RHEINLAND DRY GIN

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.