GinSunday 5 – SIEGFRIED Rheinland Dry Gin

Vandaag presenteer ik een gin uit de ‘Rheinromantik’-regio in Duitsland, een spirit die zo veel gouden en dubbel gouden medailles heeft gewonnen over de hele wereld, dat de makers hun gin de titel van ‘beste Duitse gin ooit’ durven opspelden. Terecht? Misschien wel.

Mag ik aan u voorstellen: Siegfried Rheinland Dry Gin, een Duitse micro-batch gin die geïnspireerd is op de gelijknamige held uit de 13e eeuwse Nibelung Saga. Siegfried was een jonge prins die met een list een gevaarlijke draak, genaamd Fafnir, vermoordde. Siegfried kon zich onderdompelen in het bloed van de draak en werd op die manier onsterfelijk. Jammer genoeg lag op dat moment het blad van een lindeboom op zijn rug, waardoor een stuk van zijn huid niet met het bloed in aanraking kwam. De lindeboom die zo’n cruciale rol speelt in het verhaal komt ook terug op de achtergrond van het etiket, een geweldig staaltje moderne vormgeving in tegenstelling tot het klassieke achtergrondverhaal van de gin zelf. Siegfried wordt gemaakt van 18 botanicals, waaronder de lindenbloesem, die zowel in geur als smaak een even cruciale rol speelt als in de Nibelungen Saga.

Geur en smaak: Het aroma begint, zoals het hoort bij Dry Gins, met jeneverbes; al gauw volgen er tonen van citrus en kruiden zoals tijm en kardemom. In de smaak komen meer kruiden en specerijen, zoals gember en peper, naar boven. Alles blijft mooi in balans door de zijdezachte toetsen van lindebloesems die deze gin zo uniek maken. De afdronk is zacht, de florale tonen blijven nog wat nazinderen.

Mijn perfect serve:

  • 5cl SIEGFRIED Rheinland Dry Gin
  • 10cl FeverTree Mediterranean
  • Een flinterdun schijfje gember en enkele verse takjes tijm als garnering, twee botanicals die ook terugkomen in zowel de geur als smaak van de gin.

TIP: Durf de gin gerust eens neat te drinken. In een experimentele bui? Bezoek dan zeker de website van SIEGFRIED, waar enkele heerlijke cocktailrecepten staan. De meesten zijn samengesteld door Marian Krause, World Class Bartender 2015.

Schol!
Matthias

VOLGENDE WEEK: MARULA GIN

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.