GinSunday 6 – Marula Gin

Vorige week zaten we nog in Duitsland, deze week blijven we gewoon op Belgisch grondgebied. Of ja, toch grotendeels, want terwijl Marula Gin een Belgische creatie is van de mensen achter Gintin, is elke gin toch een beetje ‘reis rond de wereld’ spelen.

Met onder andere rozenblaadjes uit Bulgarije, lavendel uit Frankrijk, oranjebloesem uit Spanje en koriander uit India, zie je dat kosten noch moeite gespaard zijn om Marula Gin te maken tot wat ze is. Al heb ik de echte ster van de drank nog niet vernoemd: Marula, de verboden vrucht van de olifant, die voornamelijk voorkomt in Namibië. Deze vrucht staat gekend om onder andere olifanten dronken te voeren, doordat ze opgegeten wordt terwijl ze op de grond ligt te gisten.

Geur en smaak: Jeneverbes, hét ingrediënt van gin, wordt niet vergeten, temidden van florale en fruitige aromas komt ze nog steeds mooi naar boven. De zijdezachte geur van Marula Gin komt volledig tot haar recht zodra ze uitgeschonken wordt. In de mond zelf is de gin speelser. Door het gebruik van de marulavrucht, een smaak die voor velen vrij onbekend is, krijg je de fruitige toetsen niet onmiddellijk geplaatst, al zijn ze enorm aangenaam en gebalanceerd. Marula is een héél toegankelijke gin, een aanrader als je kennis wil maken met welke richtingen deze veelzijdige spirit kan uitgaan.

Mijn perfect serve:

  • 5cl Marula Gin
  • 10cl FeverTree Indian Tonic
  • Zeste van sinaasappel en enkele gekneusde jeneverbessen, klassieke garnituren die de speelse smaak niet te veel overheersen.

Geen fan van Gin Tonics? Probeer dan zeker eens een cocktail te maken met Marula. Zo staan er op hun website enkele prachtige exemplaren ontwikkeld door Dries Botty, een van de beste bartenders van België, te vinden achter de toog van Bijou in Antwerpen, én finalist van de World Class Competition.

Ik maakte ‘Le Petit Boulot’, een dry cocktail met prachtige toetsen van sinaasappel, Marula en Lillet.

Om af te sluiten nog een leuk weetje: Op de website van Marula Gin maak je kans om peter of meter te worden van een olifant. Maandelijks worden er namelijk door Marula geadopteerd. Het enige wat je moet doen is enkele gegevens achterlaten!

Geniet,
Matthias!

VOLGENDE WEEK: BLACK TOMATO GIN

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.