GinSunday 8 – Skin Gin

Vandaag heb ik het over de in Hamburg gedistilleerde Skin Gin, een gin die door haar weloverwogen keuze van slechts zeven botanicals voor een unieke smaakbeleving zorgt.
Skin Gin kwam in 2015 voor het eerst op de markt: Martin Jensen, bezieler van Skin Gin, had het idee dat de meeste gins te veel op elkaar leken, zeker eens ze gemengd werden met tonic. Hij wilde zelf iets creëren dat anders was dan de massa. Maar vooraleer hij aan de inhoud begon, moest het volledige plaatje kloppen: vandaar dat hij begon bij de fles zelf!

Als het gaat over zintuiglijke prikkelingen, dan zullen de meeste premium gins zowel op vlak van geur en smaak heel wat mensen kunnen bekoren. Om op te vallen in die massa zijn er enkele gins die ook visueel ijzersterk staan, maar waar deze Duitse Skin Gin de concurrentie achter zich laat is op vlak van een vierde zintuig: tast. Elke fles heeft een fantastische handgemaakte skin-finish, ‘Anthracite’ en ‘Reptile’ zijn de meest voorkomende, gevolgd door de ‘Edition Blanc‘. Daarnaast brengt Skin Gin enkele keren per jaar een gelimiteerde oplage op de markt met andere skins, waardoor het merk, zonder van inhoud te veranderen, collector items weet te creëren. Een slim stootje marketing, maar het staat vooral prachtig in je verzameling. Momenteel hebben ze voor Pasen een gele editie beschikbaar.

Nice to know: Skin Gin biedt ook de mogelijkheid aan merken en bedrijven om hun eigen Skin uit te brengen, meer info daarover op hun website. Zeer tof concept alleszins! Jammer dat het pas gaat vanaf 108 flessen. 😀

Geur en smaak: Skin Gin behoort tot de tweede golf van premium gins: er is een duidelijke basis van jenever en toetsen van korianderzaad, maar alle aandacht gaat naar de overige vijf botanicals. Marokkaanse munt, gecombineerd met schil van pompelmoes, sinaasappel, citroen en limoen. De munt is onmiddellijk dominant aanwezig in de geur en begint daar aan een zomers feest dat aangevuld wordt door bitterzoete citrustoetsen. Die laatste raken als eerste de lippen. Skin Gin heeft een warme, volle smaak. Smaakkoning is en blijft de munt, ook in de nasmaak, maar op een gebalanceerde manier en van een compleet ander kaliber dan in 1528 Cocoa Gin of Gin Sea, waar pepermunt in plaats van Marokkaanse munt gebruikt wordt.

De balans wordt uitermate streng in de gaten gehouden doordat elke botanical afzonderlijk geïnfuseerd wordt en er daarna een blend wordt maken van de verschillende resultaten: zo behouden ze volledige controle over het eindresultaat.

Mijn perfect serve:

  • 5cl Skin Gin
  • 10cl FeverTree Indian Tonic (Al ben ik na het drinken overtuigd dat Mediterranean nog beter zou passen)
  • Een takje verse munt en zeste van sinaasappel die je voor het drinken even hoort te squeezen boven je GT. Sla ook zacht met het takje munt zachtjes tegen je hand om de aromas los te maken.

Skin Gin heeft een heel specifiek smaakpalet, maar leent zich daardoor perfect bij specifieke cocktails, zo ook bij de Veritas en de variatie die ik op de Veritas maakte, ‘The Last Truth’.

Veritas/The Last Truth

  • 2,5cl Skin Gin
  • 2,5cl limoensap
  • 2,5cl Cointreau
  • 1cl-2,5cl Crème de Cassis

Schud de eerste drie ingrediënten en zeef in een cocktailglas, voeg daarna rustig via de achterkant van een barspoon de creme de cassis toe voor een mooi kleurverloop. De cassislikeur en munttoetsen van Skin Gin gaan per-fect samen!

Skin Gin is héél specifiek, maar enorm kleurrijk, van smaak. Ben je op zoek naar een klassieke Gin? Dan ben je hier aan het verkeerde adres. Iets avontuurlijker ingesteld? Niet twijfelen!

Schol,
Matthias!

VOLGENDE WEEK: GINTIQUE

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.