GinSunday 9 – Gintique

Tegenwoordig hebben de meeste gins die op de markt verschijnen enorm uitgesproken en unieke smaken: zo sprak ik eerder al over Skin Gin met Marokkaanse munt, Black Tomato Gin met zwarte tomaten en Niemand Gin met het dominante sandelhout en lavendel. Toen ik eventjes terug een sample van Gintique ontving was ik dan ook vrij verbaasd te merken dat ik hier te maken had met een veel zachtere, neutrale gin.

Het Belgische Gintique bestaat uit 17 botanicals die gaan van citrus tot kruiden, van specerijen tot zomerse vruchten, daardoor heeft ze een vrij veelzijdig karakter, en net hier ligt de kracht van Gintique: Je kan er alle richtingen mee uit. Gebruik nu eens dat ene flesje tonic waarvan je niet goed wist bij welke gin ze zou passen of die garnituur waar je nooit eerder de kans toe kreeg omdat je bang was dat het resultaat niet lekker zou zijn.

Zelf bieden de makers van Gintique op hun website ook een samengestelde botanical box aan met 9 verschillende garnituren in zoals steranijs, kaneel en hibiscus. Voor deze box betaal je €34,95, voor een fles Gintique van 70cl €48,95.

GEUR EN SMAAK: De geur van Gintique is, zoals eerder vermeld, neutraal. De smaak vrij fris en prikkelend op de tong, jeneverbes komt als eerste binnen, een beetje warmte in de afdronk. Geef de gin wat ademruimte. Het eindresultaat heb je voornamelijk zelf in handen en hangt af van de botanicals die jij er aan toevoegt. Ik zal niet vaak aanprijzen om een gin tonic te overladen met botanicals, maar in dit geval mag je er een figuurlijk schepje bovenop doen, het komt jouw mix ten goede! (Let op: smijt er geen vier of vijf verschillende in, eerder wat meer van hetzelfde!)

Mijn perfect serve:

  • 4cl Gintique
  • 12cl Schweppes Premium Indian Tonic (Ik neig persoonlijk vaker naar de neutralere tonics)
  • Als garnituur serveerde ik de GinTo met twee gekneusde kardemom peultjes en wat roze peperbessen. Ik wilde heel graag de nadruk leggen op de pittige en kruidige toetsen.

Gintique is een speelse gin, door haar veelzijdig karakter is ze perfect om te experimenteren met de invloed van tonics en botanicals op het eindresultaat. Elke combinatie heeft zo haar eigen troeven, wat ga jij er van maken?

Veel succes met de start van de nieuwe week! Schol,
Matthias

VOLGENDE WEEK: 1836 ORGANIC BARREL AGED GIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.