GinSunday 11 – Hero Gin

Alweer zondag, alweer een GinSunday! De weken vliegen voorbij, en als je goed oplet zie je de gin van vandaag misschien ook wel zweven door het luchtruim, Hero Gin, compleet uitgerust met cape!

Hero komt uit de Mosel (NL: Moezel), een van de dertien Duitse wijnstreken. De streek is vooral gekend om haar Riesling wijnen, maar de laatste jaren doen ook heel wat nieuwe producten hun intrede, zo ook Hero Gin. Hero wordt geproduceerd door Hero Wines, een recent opgestart bedrijf (december 2016) dat als doel heeft om spirits en wijnen uit te brengen die geïnspireerd zijn op superhelden. Hoewel het label op zich vrij sober blijft (Het is niet schreeuwerig of al te kleurrijk), is de fles toch een eyecatcher door de rode cape.

GEUR EN SMAAK: Hero Gin bestaat uit zes zorgvuldig gekozen botanicals. Twee ervan blijven een geheim, de andere vier zijn jeneverbes, lavendel, zeste van sinaasappel en schil van citroen. In de neus word je begroet door een heel floraal aroma, gevolgd door een vleugje jeneverbes. De smaak is gelaagd met tonen van lavendel en citrus. Een parfum van specerijen komt later en blijft aanwezig in de afdronk. Door het aantal botanicals te beperken komen ze allemaal mooi tot hun recht.

Mijn perfect serve:

  • 5cl Hero Gin
  • 10cl FeverTree Meditteranean
  • Een brede, getwiste citroenschil en wat jeneverbessen als garnituur. Het zoete aroma van de etherische oliën zorgen voor een mooie toevoeging bij deze gin. De jeneverbessen balanceren het geheel.

Om Hero Gin op een heel andere manier eens in de kijker te zetten, maakte ik voor de gelegenheid de ‘Lucien Gaudin’, een cocktail op basis van Gin, Campari, droge Vermouth en Cointreau. De naam van de cocktail verwijst naar de Fransman Lucien Gaudin, een legendarische schermer die Frankrijk in de Olympische Spelen van 1920, 1924 en 1928 in totaal 4 gouden en 2 zilveren medailles bezorgde. Hero Gin paste dus zeker in dit plaatje thuis.

De ‘Lucien Gaudin’

  • 3cl Hero Gin
  • 1,5cl Cointreau
  • 1,5cl Droge Vermouth (Noilly Prat)
  • 1,5cl Campari

Combineer de ingrediënten in een mengglas gevuld met ijs, roer met een barspoon tot je mix voldoende gekoeld is en strain vervolgens in een voorgekoelde coupe. Garneer met een zeste van sinaasappel die je eerst eens twist over het resultaat om de oliën te bevrijden.

Geniet er van, ik ben de rest van de dag te vinden op het Gin & Spirits Festival in Mechelen. Schol,
Matthias!

VOLGENDE WEEK: MR GIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.