ARTICLE: Alchemistbox

Voor u getest (en vooral goedgekeurd): Alchemistbox, een jong, Kortrijks concept om zelf aan de slag te gaan met ingrediënten en tools om unieke cocktails te creëren. Ik ontdekte AB op social media en nam zelf contact op met hen; ik vond het idee namelijk geweldig en wilde graag weten wat de achterliggende gedachte was. Ricardo Ghekiere, de 23-jarige oprichter, stond mij met veel plezier te woord en na wat heen-en-weer mailverkeer zou ik ook zelf eens een box uittesten.

Even het scenario schetsen: Er is weer eens reden om te feesten en net zoals de zoektocht om origineel uit de hoek te komen met een drie-gangen menu ben je op zoek naar iets anders dan een cava, champagne of gin-tonic om te serveren aan je gasten. “Ik ga een cocktail maken!“, het vaak terugkerend ambitieuze plan dat in de kiem gesmoord wordt doordat je ‘alweer niet alle ingrediënten in huis hebt’ of ‘elk recept dat je erover vindt andere hoeveelheden voorstelt’. Ricardo kende bovenstaande probleemstelling maar al te goed en besloot de koe bij de hoorns te vatten. Elke Alchemistbox bevat de ingrediënten én nodige tools om vier perfect-serves te maken, ook zit er een gedetailleerd cocktailrecept met stappenplan en korte voorgeschiedenis van de cocktail bij. Leuke entertainment-waarde voor je gasten! (Of als je, net zoals ik, gewoon gebeten bent door achtergrondinformatie.) Geen zin om te lezen: Bekijk hun duidelijke how-to filmpjes! Leuke extra: Elke box is personaliseerbaar op naam én is een genummerde gelimiteerde oplage (OP=OP)

Heb je meer dan drie gasten op visite en wil je nog steeds volgens hun formule werken, dan kan je via de website contact opnemen en organiseren zij alles op maat van jou  terwijl jij je gasten entertaint!

AlchemistBox heeft momenteel drie verschillende cocktails: een op basis van Whiskey, een op basis van Gin en de nieuwste op basis van Vermouth. Ik ging aan de slag met deze jongste telg uit de familie: ‘The Belgian Americano

Kleine disclaimer: De box werd geleverd via De Post, en hoewel ze héél veilig verpakt was, was er jammer genoeg toch iets fout gelopen (zoals je in bovenstaande foto kan zien overleefde een van de ingrediënten de reis niet.) Zo’n zaken kunnen gebeuren, maar zijn uiteraard niet leuk. Toen ik dit aan Ricardo liet weten stond hij anderhalf uur later al persoonlijk aan mijn voordeur, mét een nieuwe box. Onwaarschijnlijke service!

Diezelfde avond nog ging ik aan de slag met het recept. De ‘Belgian Americano’, een hedendaagse twist op een een klassieke Americano (Rode Vermouth, Campari en spuitwater). Campari werd geruild voor de nieuwe Belgische Biercée Bitter, spuitwater voor Premium Pink Pepper Tonic en ook Grapefruit Bitters kwamen er aan te pas.

Het resultaat? Een verfrissende cocktail die fijn drinkt als aperitief, easy to prepare en een smaakexplosie zonder een te hoog alcoholpercentage. Vind het volledige stappenplan en achtergrondverhaal van de Americano op ServedBySoberon, mijn cocktailblog. Wil je er toch graag een eigen twist aan geven? Voeg er 25ml Gin aan toe.

Meer info over de inhoud van de box vind je hier, waar je ze ook onmiddellijk kan bestellen (de glazen zijn optioneel, maar wel geweldig mooi). Hun garantie: Vandaag voor 13:00u besteld? Morgen in huis. Een last minute personaliseerbaar cadeau nodig? Hint Hint.

Schol,
Matthias!

Een gedachte over “ARTICLE: Alchemistbox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.