ARTICLE: The Belgian Ginvasion 2017

(scroll down for English!)

Het was vlak na mijn interview met Trends Style (Knack) dat ik het idee kreeg om deze zomer een uniek project op poten te zetten: Gedurende juli en augustus ServedBySoberon (zowel deze blog als mijn Instagrampagina) in het teken zetten van uitsluitend Belgische producten. De waaier aan Belgische kwaliteit was nagenoeg zo breed dat ik keuzes moest maken. Vermits ik elke zondag al een Gin recensie schrijf besloot ik het project verder te laten draaien rond deze spirit.

Ieder zijn visie
In de Belgische Ginwereld hebben we namelijk een uitgebreid en uitermate prachtig aanbod aan unieke producten, gemaakt door gepassioneerde en getalenteerde mensen. Allemaal hebben ze een eigen verhaal en een eigen visie: Sommigen zien het groots, anderen zo artisanaal mogelijk, voor de een is het een fulltime job, voor de ander een (fulltime) hobby, sommigen keren terug naar de roots, andere zoeken het zo ver mogelijk van huis. Maar één iets hebben ze gemeen: hun eindproduct is er een ‘van bij ons’.

België heeft meer te bieden dan wafels, bier en chocolade. En om de een of andere reden is het in de Ginwereld dat ze die grenzen veel meer durven aftasten.

Met ServedBySoberon heb ik de voorbije maanden een geweldig mooi netwerk opgebouwd, heb ik mogen kennismaken met andere bloggers, fotografen, bartenders, distilleerders, levensgenieters: mensen met eenzelfde dorst naar kennis over de producten waarmee ze aan de slag gaan. De interesse die leeft en heerst is fenomenaal. Ze zijn leergierig en delen zelf met alle plezier hun eigen kennis.

Mijn doel is om met dit project zowel mijn nationale als internationale contacten te laten zien wie wij als Belgen zijn en wat wij te bieden hebben, want België mag trots zijn op haar Gindustrie. Op 62 dagen zal ik 31 verschillende Belgische Gins in de kijker zetten, uit pure liefde voor de passie van zij die er mee bezig zijn.

Meer dan een perfect serve
Naast het praten over het product zelf zal ik jullie hier en daar laten kennismaken met de mensen achter het merk, met de oorsprong van het product. Afgelopen maand heb ik al heel wat gesprekken gevoerd en het enthousiasme waarmee heel wat merken met mij spraken laat zien dat ze zelf staan te popelen om hun verhaal te vertellen. De voorbije weken sprak ik met mensen uit alle rangen van het vak, reed ik Vlaanderen door voor enkele interviews, ging ik op diverse stokerijbezoeken, kreeg ik persoonlijk uiteenzettingen en tastings.

The Belgian Ginvasion 2017, is nu voorbij, de samenvatting verschijnt binnenkort.

Bedankt voor jullie tijd en steun,
Matthias

 

ENGLISH language_icon-03


It was right after my interview with ‘Trends Style’ (Knack, one of Belgium’s leading culture and lifestyle magazines) that I got the idea to start a unique project this summer: I would focus on Belgian products with Served By Soberon (both on Instagram and website), yet because there is so much to work with I had to make it more specified and because I was already doing GinSundays (Weekly reviews of an international gin brand), I decided to narrow it down to writing about pure Belgian gins.

A vision of their own
In the Belgian Ginscape there’s an extremely diverse array of products, made by passionate and talented people. All of them with a story and vision of their own: Some aim for the top, others just want a hobby, for some it’s a hobby, for others a lifetime achievement. Some keep it simple and go back to the roots, some go all the way. Their are  so many differenced, yet they all have a very important common factor: They’re from the same tiny European country.

Belgium has more to offer than waffles, beer and chocolate, and while we’re often very conservative about those, when talking gin we’re crossing boundaries like there are none.

With ‘Served By Soberon’ I have built up a fantastic network over the course of months. I have met fellow bloggers, photographers, bartenders, (master)distillers, bon-vivants: people with the same unquenchable thirst for knowledge about the products we have in our hands. Eager to learn more and to share their own experiences.

My aim was to show as many of my national and international contacts what we, Belgium, have to offer. Because Belgium can be proud of its Gindustry. In 62 days I will be sharing 31 different Belgian stories. Out of love, out of pride and out of passion, the same passion our gins are distilled with.

More than a perfect serve
Next to sharing the story behind the brand I will introduce you to the people behind it, exclusive interviews about the products. The past months I’ve had the most wonderful talks, met brand ambassadors, master distillers, hobbyists, did private distillery tours and tastings. And I’m glad I’m able to share this unique story with all of you.

The Belgian Ginvasion 2017, has now come to an end, yet soon I’ll be sharing a summary for you to read.

Thanks for your ongoing support,
Matthias

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.