ARTICLE: The Belgian Ginvasion: The End

(Scroll down for English!)

The Belgian Ginvasion 2017 is voorbij. Gedurende juli en augustus kon je elke andere dag kennismaken met een Belgische gin; deelde ik info over de streek, de maker en het verhaal achter de fles of het merk. Elke keer kon je de aanbevolen serves en mijn persoonlijke perfect serve ontdekken, in de meeste gevallen ook nog verwerkt in een cocktail.

Enkele cijfers:
Op Instagram verzamelde ik (tot op 1 september) collectief 17.270 likes voor de foto’s van de Ginvaders. Meer dan 1500 unieke bezoekers vonden hun weg naar de artikels op mijn blog. In totaal verschenen daar 31 hoofdstukken waarin ik 36 gins besprak, 35 daarvan kwamen uit Vlaanderen, 1 daarvan, Panda Gin, uit Wallonië. Voor 17 gins daarvan ging ik op een persoonlijk gesprek en bezocht daarvoor 5 stokerijen. Ik ontving naast de gins ook 7 likeuren om te gebruiken in cocktails en mocht 1 wedstrijd houden om een fles gin weg te geven.

Enkele feiten:
Op mijn blog werd het artikel over Marula Pomegranate het vaakst gelezen. De cocktail die ik maakte met Belgin Fresh Citrus behaalde het meest aantal likes op Instagram. De cocktail die ik maakte met Craywinckelhof Crow Gin behaalde het meeste comments op Instagram. No Ordinary Gin (NOG!) en Edelweiss Gin behaalden het meeste likes op Facebook.

Last but not least:
Ik wil alle brands en de mensen achter die brands bedanken om mij te voorzien van hun gins en likeuren, hen bedanken voor de kostbare tijd die ze vrijmaakten om mij te ontvangen of om tot bij mij te komen en hen bedanken voor de schat aan informatie die ze deelden met mij. Ik ben nog meer gepassioneerd over het Belgische gin-landschap dan ik ervoor al was.

Ook wil ik jullie bedanken, iedereen die mijn blogposts heeft gelezen of mijn cocktails heeft gemaakt.

En nu op naar het volgende avontuur, binnenkort meer info!
Schol!
Matthias

Bezoek de websites van de Ginvaders / Visit the website of the Ginvaders: 

1. Moon Gin – 2. Wild Boar Gin – 3. Churchill’s Gin
4. Edelweiss Gin – 5. Buffel Gin – 6. Alidor Gin
7. Crazy Monday Gin – 8. Belgin Fresh Hop – 9. Baldwin’s Gin
10. Zoute Gin – 11. Save The Queen Gin – 12. FG 20-3 & The OriGIN
13. St. Cruyt Gin – 14. Lindemans Gin – 15. Musa Lova Gin
16. HAVN Gin – 17. Ground Control Gin – 18. Tanneke Gin
19. Craywinckelhof Crow Gin – 20. Ginderella – 21. No Ordinary Gin
22. Steam Gin – 23. Belgin Fresh Citrus Gin – 24. Wild Horse Gin
25. GinGer – 26. Ginius – 27. Duin Gin
28. Marula Pomegranate Gin – 29. Panda Gin – 30. Filliers Tribute
31. Mining Spirits Gin

ENGLISH language_icon-03


The Belgian Ginvasion 2017 has come to an end. During July and August you were introduced to a Belgian Gin every other day. I shared info on the region, the creator, the story behind the brand and bottle. Every time I added the suggested serves and my own perfect serve, most of the time I added a cocktail as well.

Some numbers:
On Instagram I received (at the time of publishing this post) a total of 17.251 likes for the pictures of the Ginvaders. Over 1500 unique visitors found their way to my blog. In total I wrote 31 chapters in which I talked about 36 gins. 35 of those came from Flanders, 1 (Panda Gin) from Wallonia. For 17 gins I met with the people behind it in person. I visited 5 distilleries. I also received 8 liqueurs to work with in cocktails and got to hold 1 competition to give away a bottle of gin.

Some facts:
The article about Marula Pomegranate received most traffic on my blog. The cocktail I made with Belgin Fresh Citrus received most likes on Instagram. The cocktail I made with Craywinckelhof Crow Gin received most comments on Instagram. No Ordinary Gin (NOG!) and Edelweiss Gin received most likes on Facebook.

Last but not least:
I would like to thank all brands and the people behind the brands, for providing me with their gins or liqueurs, for the precious time they took to have a chat or giving me a tasting or tour, for the crazy amount of information they shared. I’m even more passionate about the Belgian ginscape than I was before.

And I would like to thank you, all of you who read my articles or liked my pictures on Instagram.

On to the next adventure, more info soon!
Cheers,
Matthias

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.