ARTICLE: Thirsty Thursdays at Café Privé

(Scroll down for English!)

Elke eerste donderdag van de maand is het feest, dan openen Sophie Geysens en Thomas Baert van Deluxe Distillery (Mary White Vodka, Blind Tiger Gin, Bonnie & Clyde Gin) de  deuren van hun zaak, Café Privé, in hartje Kortrijk, onder het motto ‘Delicious Cocktails and a good chat’. Dit maandelijks terugkerend evenement luistert naar de naam ‘Thirsty Thursdays’.

Het concept is eenvoudig: In een prachtige, strakke setting genieten van beats en perfect geserveerde drinks, uiteraard met focus op cocktails en mixers, bereid door een professionele bartender. In het verleden kwamen deze telkens op uitnodiging (zo stond in mei Rob Biesmans (Koks & Tales, Hasselt) met een brede glimlach en veel goesting achter de bar) maar sinds afgelopen donderdag staat een vaste kapitein aan het roer: Hannes Desmedt, die eerder in Het Hof Van Cleve werkte.

Elke editie staan een zestal cocktails op de kaart die rekening houden met de verschillende smaakprofielen. Deze selectie is samengesteld door Hannes en Thomas en bestaat zowel uit eigen creaties als varianten op klassiekers. Mijn oog viel onmiddellijk op de ‘Love Me Tinder’, een cocktail van Keith Cuveele op basis van Mary White Vodka, Rinquinquin (perziklikeur), limoen, dragon, aardbei en absinthe. Diep oranje van kleur, vol van smaak en heerlijk gelaagd: fris en fruitig aan de start met een evolutie die tot een hartige afdronk leidt. Prachtig. Mijn vriendin kiest Remy Savage’s ‘The Love Granate’ bestaande uit Mary White Vodka, granaatappel cordial en zeste van pompelmoes. Bitterzoet en heel speels van smaak, zachtroze van kleur.

Naast de cocktails kan je op de kaart onder andere ook de verschillende Deluxe Distillery gin & vodka- tonics en Lokales (een alcoholhoudende limonade op basis van vodka en Siciliaanse citroenen) terugvinden. Zit je nog steeds met de handen in het haar, dan schiet Hannes je met een glimlach te hulp, zo ook bij mij het geval. “Hoe drink je ze graag? short and strong?” Ik knik en deel enkele cocktails waarmee je me altijd kan plezierenThe Last Word, een Manhattan, een Suffering Bastard… echte klassiekers. En anders iets exotisch, Tiki-style.” Hannes draait zich om naar de back bar, zijn vingers glijden langs enkele flessenhalzen. Had Yves Croky niet zo’n sfeervolle muziek aan het draaien geweest, ik had z’n hersenen horen kraken. Uiteindelijk krijg ik drie flessen voor m’n neus, twee welbekende spirits (Bulleit Bourbon en Blind Tiger Imperial Secrets), een derde die ik van wat dichterbij bekijk: De wijnaperitief Barolo Chinato (Kinato uitgesproken) van Cocchi, diep, zoet en complex van geur, met aroma van appelsien, cacao en bittere kruiden. Gelijke delen worden gestirred en zorgvuldig gezeefd in een coupe, de afwerking bestaat uit sinaasappelschil. “En de naam?”, vraag ik. Een seconde is het stil. “The Italian Bastard”, knipoogt hij, ik lach. Een mooie verwijzing naar de Suffering Bastard, die ook uit bourbon en gin bestaat.

Sophie en Thomas vervullen hun rol van gastvrouw en –heer met glans en komen op verschillende momenten van de avond eens een babbeltje maken, nooit opdringerig, altijd oprecht geinteresseerd. Het koppel heeft met ‘Thirsty Thursdays‘ een enorm fijn concept ontwikkelt waar iedereen hartelijk wordt ontvangen en vervolgens kan genieten van lekker drinken, fijne muziek en het beste gezelschap.

Verder is het duo altijd druk in de weer met nieuwe projecten, zo is het op 18 september de finale van de ‘Bloody Mary White’ cocktail competitie, waar 12 bartenders uit de BeNeLux onder andere voor Hannah Van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke) en Remy Savage (Little Red Door, Parijs) een signature Mary White cocktail moeten maken. De drie besten mogen door naar de eindronde en maken daar een eigen take op de Bloody Mary. May the best bartender win!

Schol,
Matthias

Praktisch: Elke eerste donderdag van de maand tussen 19u en 23u. Geen reservatie nodig.

Adres: Grote Kring 9, 8500 Kortrijk

Ontdek ‘Café Privé’ op Facebook of bezoek de website van Blind Tiger en Mary White

IMG_20170907_205242

ENGLISH 🇬🇧


Every first Thursday of the month it’s time for a little party, because Sophie Geysens and Thomas Baert of Deluxe Distillery (Mary White Vodka, Blind Tiger Gin, Bonnie & Clyde Gin) open the doors of their ‘Café Privé’ in Kortrijk’s city center. Their motto: ‘Delicious Cocktails and a Good Chat’, the name of this monthly event: ‘Thirsty Thursdays’.

The idea behind it is simple: To relax in a beautiful setting, enjoying beats and perfectly served cocktails, made by a professional bartender. In the past Sophie and Thomas invited someone from another bar (in May, f.e. Rob Biesmans from Koks & Tales, Hasselt), yet starting this edition, Hannes Desmedt will be serving you your libations.

Each month there are six cocktails on the menu, taking different flavor profiles into account. The selection has been made by Thomas and Hannes and provides you with own creations or riffs on classics. It didn’t take long for me to choose the ‘Love Me Tinder’, a cocktail by Keith Cuveele, made with Mary White Vodka, Rinquinquin (Peach liqueur), lime, estragon, strawberry and absinth. An intense orange color, full-bodied and deliciously layered: Fresh and fruity at the start leading towards a savory aftertaste. Beautiful. My fiancé picked Remy Savage’s ‘The Love Granate’, made with Mary White Vodka, pomegranate cordial and grapefruit peel. Bittersweet and very playful with a soft pink hue.

Next to cocktails the menu also offers the different Deluxe gin/vodka-tonics and Lokales, an all-natural hard lemonade made with vodka and Sicilian lemons. Still not sure what to drink? Then just ask for Hannes’ help, he’ll gladly guide you towards a drink of your liking. “How do you like ‘em? Short and strong?”, I nod and share some of my favorite classics “The Last Word, a Manhattan, maybe a Suffering Bastard, or something exotic/Tiki-style”. Hannes turns around and looks at the back bar, gently running his fingers over some bottlenecks. If Yves Croky wouldn’t have been playing such great beats, I’m sure I would’ve heard his brains grind. Hannes puts three bottles in front of me, two spirits I know very well (Bulleit Bourbon and Blind Tiger Imperial Secrets), a third one that I need to give a closer look: The wine aperitif Cocchi’s Barolo Chinato (pronounced kih-na-to), deep, sweet and complex aromas of orange zest, cocoa and fresh herbs greet me. “And the name?” For a split second I see him thinking… “The Italian Bastard!”, I have to laugh.

Sophie and Thomas are fantastic hosts that will come over to have a chat several times during the evening, never pushy, always genuinely interested. The couple has developed a beautiful concept with these ‘Thirsty Thursdays’. An event where you feel welcome, where you can enjoy delicious drinks, great music and the best company. What more can you wish for?

Next to their monthly event, they’re always working on other projects. On 18th September, f.e. it’s the finals of the Bloody Mary White Cocktail Competition, 12 bartenders from Belgium and The Netherlands will present their signature Mary White cocktail, followed by a grand final for three of them. Judges will be Hannah Van Ongevalle, The Pharmacy (Knokke) and Remy Savage, Little Red Door (Parijs) among others. For the grand final they will need to riff the classic Bloody Mary cocktail. May the best bartender win!

Cheers,
Matthias

Info: Every first Thursday of the month between 7pm and 11pm. No need for reservations.

Address: Grote Kring 9, 8500 Kortrijk

Discover ‘Café Privé’ on Facebook or visit the websites of Blind Tiger and Mary White

Een gedachte over “ARTICLE: Thirsty Thursdays at Café Privé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.