ARTICLE: The Belgian Food Blog Awards

(Scroll down for English!)

Toen ik op 12 september een mailtje kreeg van de mensen van Parlez om te zeggen dat ik genomineerd was voor de finale van ‘The Belgian Food Blog Awards’, was ik in extase. Ik had nooit durven dromen dat een professionele jury ‘Served By Soberon’ zou rekenen tot een van de vijf beste ‘DRINKS’ blogs van België. Een eer waar ik oprecht dankbaar voor ben! Uiteindelijk zou er tot 15 oktober gestemd kunnen worden, die voting werd samengeteld met de stemmen van de jury en op 20 oktober was het uitreiking, in balzaal Lux in Gent.

Uiteindelijk ging ik afgelopen vrijdag niet met de award naar huis. Jonathan, van het prachtig vormgegeven ‘Bible of Drinks’ won in onze categorie, en terecht. De kleine teleurstelling was er wel, want, let’s be honest, ergens hoop je het toch gewoon. Maar los daarvan was het een wonderlijk fijne avond met goed gezelschap, lekker eten en heerlijk drinken. Een avond om van te genieten.

Gedurende de race naar de finish werd door het team van The Belgian Food Blog Awards vaak wat info gelost over wat we zouden kunnen verwachten, zo keek ik reikhalzend uit naar de cocktailstands van Cointreau en Nespresso. De avond zelf bleken ook Seedlip en The Botanist van de partij, wat het uiteraard enkel een nog groter feest voor me maakte. Na een glas Veuve Clicquot, dat ik bij het binnenkomen had mogen ontvangen, ging ik een bezoek brengen aan de stand van ‘The Botanist’, alwaar twee cocktails gemaakt werden met de Schotse gin van het eiland ‘Islay’. Achter de bar stond Vitas Van de Cauter, die jullie ondertussen al vermeld zagen in mijn posts over de ‘Funky Rum Tasting’ in PROOF en ‘Tequila & Mezcal Fest’. “Ga ik nu weer over u moeten schrijven?”, grap ik, Vitas lacht en vertelt ondertussen wat meer over de selectie die hij vandaag serveert. Er werden door hem twee cocktails voorzien, een op basis van bereklauw en een andere op basis van vlierbloesem. Beide drankjes bleken na testen, meer dan een schot in de roos. Maar met een geweldig basisproduct en een talentvol bartender behind the sticks kon het ook moeilijk foutlopen.

Bij Cointreau kreeg ik hun gekende Cointreau Fizz voorgeschoteld. De keuze tussen classic en sweet apprecieerde ik ten zeerste. Zelf koos ik de classic, afgewerkt met verse komkommer en munt. Seedlip is dan weer een vrij nieuw product, zeker in België, maar vergaart snel faam, vermits het als eerste niet-alcoholische, ketelgedistilleerde, spirit een serieuze wereld opent voor de mensen die geen alcohol drinken, perfect geserveerd met ijs en tonic.

Nespresso was de laatste stand waar ik een cocktail ging halen. Hannah Van Ongevalle, werkzaam in The Pharmacy en jurylid van de Bloody Mary White Cocktail Competition, maakte er met haar natuurlijke charme een mix klaar op basis van koffie en Chai, met het aroma van de Chai wilde ze een eerbetoon brengen aan haar broer, Ran, die momenteel op wereldreis is. Een heerlijke combo: gebalanceerd tussen pittig kruidig en hartverwarmend zoet.

De drank vloeide rijkelijk, de hapjes en het eten waren fenomenaal en de avond was gevuld met aangename kennismakingen, dat alles terwijl smooth beats en killer hits ons tot het einde van de avond vergezelden.

Ik wil zeker nog mijn dank betuigen aan iedereen die op me gestemd heeft en in mijn concept gelooft, opgeven doe ik alvast niet. Ook het team van Parlez wil ik bedanken voor de fijne avond en de appreciatie voor het werk dat ik lever.

Tot volgend jaar!
Matthias

ENGLISH 🇬🇧


When I received an email on the 12th September in which the people from Parlez congratulated me because I was nominated for a ‘Belgian Food Blog Award‘, I was utterly excited, ecstatic. I never would’ve dreamt or imagined that a professional jury would have picked ‘Served By Soberon’ as one of five Belgium’s finest ‘DRINKS’ blogs. An honor I’m grateful for ever since. People could support me by voting until 15th October and that got added to the jury’s points. On 20th October the awards the winners would be announced in LUX, a wonderful event location in Ghent.

I didn’t end up winning the award on Friday. Jonathan of the stunning ‘Bible of Drinks’ won in our category, and he was a well-deserved winner to say the least. I’ve got to admit, there was the initial tiniest bit of disappointment, ‘cause let’s be real, you’re living and working towards it, yet I had a most wonderful night with great company, delicious drinks, amazing food and most importantly, I enjoyed every moment of it.

The weeks before the event the team behind The Belgian Food Blog Awards slowly but surely added some info about what we could expect on the event, and I got to admit I was looking forward to it, knowing both Cointreau and Nespresso were going to be serving cocktails. The evening itself I was pleasantly surprised to find out both Seedlip and The Botanist also had their booth. This was going to be a good night either way. After I had some Veuve Clicquot Champagne, which I received upon arriving, I brought a first visit to ‘The Botanist’, where two cocktails were boing served based on the Scottish gin from the ‘Islay’ island. Behind the bar was Vitas Van de Cauter, whom I’ve mentioned in my blogs about the Funky Rum tasting and Tequila & Mezcal Fest. “Am I going to need to mention you AGAIN?”, I need to laugh, Vitas joins and afterwards tells a bit more about the drinks he is serving. Tonight there’s a selection of two cocktails, one based on Elderflower, the other one on Acanthus. Both drinks phenomenal, yet with a great base spirit and a skilled bartender I never doubted that in the first place!

At the booth of Cointreau I was served their signature Cointreau Fizz. The choice between a classic and a sweeter one could be made. I chose the first, which was garnished with fresh cucumber and mint. Seedlip is a fairly new product, especially in Belgium, yet it’s steadily starting to be reckoned. Since it’s the first non-alcoholic pot-distilled spirit it opens fantastic doors for people who don’t drink any alcohol. Served with tonic over ice. Delicious!

The last booth I visited was Nespresso, Hannah Van Ongevalle, bartender and co-founder of The Pharmacy and jury of the Bloody Mary White Cocktail Compition was serving a mix based on coffee and Chai. The latter product used as an ode to her brother, Ran, who is currently traveling around the world. A refined mix, balancing between spicy herbs and heartwarming sweetness.

Never thirsty, hungry or lacking good company: The Belgian Food Blog Awards were so much fun. A great opportunity to meet a lot of new people, all while smooth beats and killer hits were guiding us towards the inevitable end of the event.

I want to thank all of you who voted, who support my concept. I will keep doing the things I do. Also a big thanks to the people from Parlez for a great evening and the appreciation for my blog.

See you next year!
Matthias.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.