ARTICLE: All I want for Christmas is booze

Met de feestdagen op komst, zo ook de zoektocht naar cadeau’s. En of je nu ter waarde van een half loon voor elk familielid een cadeau koopt; kaartjes trekt om te zien wie je dit jaar voor de zoveelste keer moet proberen verrassen (en we kennen allemaal wel iemand waarvoor dat een helse zoektocht is) of, God forbid, je willekeurig cadeautjes onder de Kerstboom moet zwieren om tombola-gewijs een set XL onderbroeken te krijgen die er dankzij een plezante nonkel terecht kwamen, de zoektocht is er onvermijdelijk een van vallen en opstaan én van alle budgetten.

Gelukkig vind je hier op Served By Soberon zes boozy aanbevelingen van uiteenlopende prijsklassen die gegarandeerd een mooi geschenk vormen.

1. The Botanist Gin
Richtprijs: €40-50 (70cl)
Deze Dry Gin van het eiland Islay wordt gemaakt van 9 klassieke en 22 lokaal te vinden botanicals, wordt gestookt in een unieke ketel en heeft een fantastisch zachte smaak die zowel door beginnende als doorwinterde gindrinkers geapprecieerd wordt.
Daarnaast is ze in haar huidige geschenkverpakking vergezeld van een echt mixing glass, een unieke extra die in elke homebar een absolute meerwaarde biedt.

20171118143135_IMG_1180

20171129205437_IMG_1367

2. World’s End Rum
Richtprijs: €35-40/fles (70cl)
Deze twee spiced rums (Dark Spiced & Tiki Spiced) en rumlikeur (Falernum) zijn van Belgische makelij. De Dark is full bodied, met aroma’s van vanille, sinaasappel en chocolade. De Tiki is speels, heeft een plezante gelaagdheid van specerijen en fraicheur. De Falernum is een gemberlikeur met heel veel fruitige en kruidige toetsen, denk onder andere aan kruidnagel, limoen en amandel. Alle producten zijn gemaakt om zowel puur met wat ijs of in cocktails te mixen.

20171202140813_IMG_1465

3. The Bitter Truth Traveler’s Set
Richtprijs: €14-18 (set van 5)
Deze set bevat 5 verschillende cocktail bitters (Orange – Celery – Aromatic – Creole – Jerry Thomas’ Own Decanter) en biedt daarmee een mooi gebalanceerde selectie van smaken. Bitters zijn het kruidenrek van de cocktailwereld en een absolute aanwinst voor iedereen die graag cocktails maakt of met smaken experimenteert.
(Deze set bitters is te vinden in verschillende Delhaize winkels of webshops)

20171202142657_IMG_1482

4. Night-Time Walks by Alfred Cointreau
Richtprijs: €17,50 (enkel boek)
Het wereldberoemde merk van sinaasappellikeur heeft geen introductie meer nodig, maar Alfred misschien wel: Hij is de laatste telg van de familie in de industrie die nog de naam ‘Cointreau’ draagt en in dit boekje bundelt hij korte verhalen over de reizen die hij maakt en de bars die hij bezoekt. Geen roman of receptenbundel (al staan er enkele recepten in), wel een plezante en luchtige gids tot enkele interessante bars over de hele wereld, ook Antwerpen en Brussel worden vermeld. Dit boek is exclusief te verkrijgen op de website van Beroepsbelg. En als je dan toch bezig bent, geef er gewoon een fles Cointreau bij, daar kan de gelukkige ontvanger lustig een White Lady, Margarita of Cosmopolitan maken voor tijdens het lezen.

20171118142930_IMG_1177

5. Sacred Microdistillery 
Richtprijs: €30-40/fles (70cl)
Over de producten van het Londende Sacred Microdistillery had ik het eerder al in mijn blogpost over Vacuum Distillatie. Maar met alle plezier raad ik ze ook aan als ideaal eindejaarsgeschenk.
Hier op de foto staan de ‘Amber Vermouth‘, ‘Rosehip Cup‘ en ‘Pink Grapefruit Gin‘, dit zijn slechts enkele voorbeelden van hun reeks die meer dan 10 producten bevat.

(Heb je vragen over Sacred of interesse om producten te kopen maar weet je niet waar, neem dan contact op met brand ambassador Balder Van De Velde. Hem kan je mailen op balder.sacred@gmail.com of bellen op het nummer +32 (0)477 275 447 en hij helpt je met veel plezier verder.) 

20171202141703_IMG_1477

6. Mary White Vodka 
Richtprijs: €40-45/fles (70cl)
Door het grote aanbod aan gin en de heropleving van whisky en rum, wordt vodka vaak nogal stiefmoederlijk behandeld. Mary White, uitgebracht door Deluxe Distillery, is een zijdezachte vodka met toetsen van vanille en graan, in een fenomenaal mooie fles die decoratief zeker niet misstaat in je interieur. De uitgelezen kans om deze spirit nog eens een kans te geven!.
(Mary White is te vinden bij drankenhandels en verschillende webshops)

20171202142425_IMG_1478

Moest je nog vragen hebben over een van de bovenstaande producten, of nog steeds door de bomen het bos niet zien, neem gerust contact met me op!

Als ik zelf nog 1 extra tip mee mag geven (vermits ik 100% geloof in het steunen van kleinere handelaars) The Botanist Giftpack, Worlds End Rum en de producten van Sacred Microdistillery zijn allemaal die te vinden zijn in het Gentse PROOF (Shop & Tasting Room). Ook daar kan je steeds terecht voor extra informatie, andere spirits, of héél leuk, zelf een exclusief sample-pakket samen te stellen van 5cl/10cl/20cl flesjes die ze met de hand labelen (Enkel gesloten op dinsdag).

Schol,
Matthias


Disclaimer 1: Hoewel sommige producten in de lijst promotionele geschenken waren, kwam deze blogpost er volledig op eigen initiatief en zonder medeweten van bovenstaande merken. Ik koos zélf de referenties en sta 100% achter mijn aanbevelingen.

Disclaimer 2: Bij het maken van de keuze besloot ik te gaan voor zaken die ‘makkelijk’ te vinden zijn bij lokale handelaars/cavisten óf binnen België te bestellen zijn. Die ene fles drakentranen van 1500 euro waarvan er slechts 30, met diamanten bezette, exemplaren van bestaan, staat daarom niet in de lijst, noch andere producten van eenzelfde gelimiteerde (of veel duurdere) aard. Als je écht iets unieks zoekt met een groter budget, help ik je gerust persoonlijk op weg.

Disclaimer 3: Vermits 5 van de 6 aanbevelingen gedistilleerde dranken zijn, vermeld ik er graag bij dat dit uiteraard enkel cadeaus zijn geschikt voor consumenten boven de 18.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.