ARTICLE: Will you be my boozy Valentine?

Binnen enkele dagen is het Valentijn, het feest van de commerce… ik bedoel liefde! Ach, who am I kidding, ik hou er van om mijn geliefde in de watten te leggen, zowel op Valentijn als op elke andere dag, maar als ik de kans krijg om eens extra melig te doen, sta ik vooraan in de rij!

Net zoals rond de eindejaarsperiode wil ik de tijd nemen om degenen die (last-minute) een geschenk zoeken, op weg te helpen. Ik ga geen onderscheid maken tussen ‘girly’ en ‘mannelijke’ voorstellen. Ik ken namelijk genoeg mannen wiens favoriete cocktail een Cosmopolitan is en vrouwen die meer van whisky afweten dan mezelf. Dus laat jezelf gaan en baseer je op de persoonlijke smaak van je partner.

Ben je trouwens op zoek naar een leuk cocktailrecept om indruk te maken op die speciale avond, kijk dan even snel op mijn Instagram- of Facebookpagina, alwaar ik verschillende cocktails, zowel met als zonder alcohol, gemaakt heb!

En nu, de voorstellen:

IMG_3339

1. Save The Queen Elderflower Liqueur
Richtprijs: €23 (50cl)
Deze likeur wordt gemaakt door vliersiroop toe te voegen aan de gekende ‘Save The Queen Gin‘ uit Aalst. Ze heeft een ABV van 18% en gaat daarmee enorm vlot binnen.
Puur over ijs of in combinatie met tonic of schuimwijn, op heel wat manieren enorm lekker. Een prachtige artisanale likeur gemaakt met lokaal verkregen honing!

Te verkrijgen op hun website of bij Proof Liquor Store in Gent

IMG_3336

2. Belroy’s ‘El Presidente’
Richtprijs: €45 (70cl)
Deze Bottle-Aged Cocktail van BelRoy’s uit Antwerpen wordt ook wel de ‘Cuban Martini’ genoemd. Ze smaakt naar klasse en elegantie. Rijk, heerlijk, met een fijn exotisch randje en een warme, diepe gelaagdheid. Handig is ook dat er niks meer mee moet gebeuren, gewoon gekoeld serveren, zonder ijs, in een cocktail-glas.

Voor meer info over de cocktail en de andere producten uit het gamma kan je mijn meer uitvoerig artikel over het BelRoy’s gamma lezen. Daar heb ik het onder andere ook over de Negroni en Vesper Martini!

Te verkrijgen (zowel per fles als per glas) bij Bijou’s in Antwerpen, Palenque in Gent of per fles via een van de andere verkooppunten op de BelRoy’s website

IMG_3338

3. 3/4 oz. syrup
Richtprijs: €8,50-40 (diverse maten en combinaties)
Perfect voor de deelnemers aan #TourneeMinerale: Deze niet-alcoholische siropen komen oorspronkelijk uit Canada en werden door ‘partners in crime’, Ann Leys & Frank Haesevoets, naar België gebracht. De naam van de siropen verwijst naar de hoeveelheid (3/4 oz of 22ml) die je nodig hebt voor 1 serve, in combinatie met 80ml spuitwater (al kan je dit uiteraard naar smaak aanpassen).

Het zijn geweldige alternatieven voor frisdrank en kunnen zowel in cocktails als mocktails gebruikt worden. De Tonic syrup is de populairste, maar de Spritz, Cola en Ginger zijn in mijn ogen minstens even geniaal.

Te koop bij Cru in Gent of online te bestellen op de website van 3/4oz

IMG_3413

4. Filliers Pink Dry Gin 28
Richtprijs: €30 (50cl)
Deze nieuwste telg van de Filliers Dry Gin 28-familie uit Deinze wordt gemaakt door toevoeging van frambozen en gojibessen aan de Classic Dry 28. Ze is speels, heeft een zoeter karakter, maar smaakt toch fris en fruitig. Lekker in een Gin-Tonic of French75 (Gin/Citroensap/Suikersiroop en Schuimwijn)

Perfect als je een origineel, gloednieuw, geschenk wilt dat nog maar sinds afgelopen weekend in de rekken ligt.

Online te bestellen bij GinTonicStore

IMG_3331

5. Glorious Bastard
Richtprijs: €50 (70cl)
Wat gebeurt er als je een Single Malt Scotch Whisky laat rijpen op een vat waar eerder Gin op heeft gelegen? Een vraag die tot enkele maanden terug niet beantwoord kon worden, tot Bert Bruyneel van Asta Morris en No Ordinary Gin uit Ingooigem het resultaat bottelde.

Glorious Bastard‘ is zowel fris als full bodied, met een prachtige aromatische evolutie. Perfect om puur te drinken, maar Bert ging, als liefhebber van de betere cocktail, ook langs bij de grootsten van België om hen te laten experimenteren. Kijk gerust op de Glorious Bastard Facebook pagina voor geweldige resultaten.

Let wel op dat de naam van dit product geen foute boodschap meegeeft. 😉
Te koop bij Proof Liquor Store in Gent en andere speciaalzaken

Schol!
Matthias


Disclaimer 1: Hoewel sommige producten in de lijst promotionele geschenken waren, kwam deze blogpost er volledig op eigen initiatief en zonder medeweten van bovenstaande merken. Ik koos zélf de referenties en sta 100% achter mijn aanbevelingen, die tevens, met uitzondering van de siropen, allemaal Belgisch zijn. Ik vind het namelijk belangrijk om lokale producten en handelaars zo veel mogelijk te steunen.

Disclaimer 2: Bij het maken van de keuze besloot ik te gaan voor zaken die ‘vrij eenvoudig’ te vinden zijn bij lokale handelaars/cavisten óf binnen België te bestellen zijn. Als je écht iets unieks zoekt met een groter budget, help ik je gerust persoonlijk op weg, laat maar weten.

Disclaimer 3: Vermits 4 van de 5 aanbevelingen gedistilleerde dranken zijn, vermeld ik er met aandrang bij dat deze tips, met uitzondering van de ‘3/4 oz. siropen’ enkel geschikt voor consumenten boven de 18.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.