ARTICLE: Belgian Rums 10 (Worlds End Rum)

(Scroll down for English!)

Ik zit in The Drifter, de befaamde Tikibar in Gent. Naast mij zitten Tom Neijens, uitbater van de zaak, en Lester Schutters. Samen vormen de twee heren het team achter World’s End Rum, genoemd naar de haven waar de ontdekkingsreizigers eeuwen geleden vertrokken richting de nieuwe wereld. Lester is bezieler en startte het merk enkele jaren geleden met als eerste wapenfeit zijn ‘Dark Spiced Rum’. Later vervoegde Tom de rangen en ontstond zo de ‘Tiki Spiced’. Beide rums vallen, zoals de naam het zegt’ onder de categorie ‘Spiced Rums’, en komen in een prachtig gelabelde fles.

Bijna tweeënhalf jaar lang was Lester bezig met de ontwikkeling van zijn Dark Spiced, het product moest van A-Z kloppen en alle spices moeten perfect in harmonie zitten. Lester is de geschikte man voor die spicing, met zijn 2240 Social Club likeuren had hij al enige ervaring opgedaan in het werken met vers fruit en kruiding. De vraag “Wanneer is ‘spiced rum’ nog rum?”, valt tijdens ons gesprek. Zowel Tom als Lester vinden het uitermate belangrijk dat de herkomst van het product op de eerste plaats staat. “Het hart van de rum moet bewaard blijven”, vertelt Tom. “Voor de Dark Spiced gaat het over vatgerijpte Rums uit Trinidad en Barbados. Bij de Tiki Spiced krijgen we er Jamaica bij”.

Ik ontwikkelde de Dark Spiced volledig naar mijn eigen smaak. IK moest het graag drinken, zowel in classic cocktails, nieuwe cocktails, gemengd met cola of ‘puur’, veelzijdig is het sleutelwoord.”, vertelt Lester. “Het is zo deugddoend wetende dat alle werk en moeite beloond wordt. Ik ben trots op ons product.

Tasting Notes Dark Spiced:
Nose: Orange, Marzipan, Cola, Nutmeg, Ginger, Pepper, Candied fruit
Palate: Bajan rum, Cocoa, Pepper, Orange, Cinnamon, Raisin, Banana
Finish: Vanilla (no essence, but the classic vanilla from Barbados Rum), Orange, Caramelized Banana.

Ik ging aan de slag met Lester’s Dark Spiced en maakte enkele heerlijke cocktails, klik op de afbeeldingen voor alle info en de recepten.

CAPSIZED FLIP

DARK COCO NUT

Het uitgangspunt voor de Tiki Spiced was de ‘Navy Grog’ cocktail”, vertelt Tom. “Ik zocht een spiced rum met kwaliteiten van Funky Jamaican gemixed met fruitige Trinidad”. Het resultaat is uitermate speels, vrolijk en hartverwarmend.

Tasting Notes Tiki Spiced:
Nose: Pineapple, Banana, Ginger, Lime, Cinnamon, Clove, Baking spices
Palate: Funk, Honey, Allspice, Almond, Ginger, Grilled Fruit
Finish: Tingle on the tongue, Exotic fruit basket, Citrus.

Ook met de Tiki Spiced maakte ik enkele cocktails. Wat mij naast deze creaties onmiddellijk opviel is hoe aangenaam de Tiki Spiced ook werkt in een klassieke Daiquiri. Don’t forget to click the images!

BITTER DRIFT

SPICE JAM

Naast de twee rums brengt World’s End ook nog een Falernum op de markt. Falernum, met roots in Barbados, is een likeur op basis van Rum met een heel erg gelaagde body. Hoofdtonen van deze likeur zijn Gember en Limoen, versterkt door warme kruiden. Ook dit product combineert heel veelzijdig. Klik op de foto’s voor de recepten te lezen die ik maakte met de Falernum.

BRACKISH WATER

MAD TIKI TOM

RUM SEASON

TIP: Als je op bezoek bent bij The Drifter kan je Tom’s eigen creaties met de rums proeven. Van uiterst complexe en boozy Tiki Cocktails tot toegankelijkere, maar nog steeds exotische combinaties. Voor ieder wat wils! En dat het om kwaliteit gaat bewijzen tevens de reeks medailles die beide producten al in de wacht mochten slepen op diverse wedstrijden.

Schol!
Matthias

WEBSITE: www.worldsendrum.com
RICHTPRIJS: €32-35 voor 70cl

ENGLISH 🇬🇧


I’m in The Drifter, the famous Tikibar in Ghent. Next to me are Tom Neijens, owner of the bar, and Lester Schutters. Together they form the team behind World’s End Rum, a brand named after the harbor where the great explorers left to discover the New World, centuries ago. Lester founded the brand several years ago with the ‘Dark Spiced’ being his first expression. Later on Tom joined the ranks and he helped to creat the Tiki Spiced. Both rums are (as their names give away) spiced rums. Bottled at 40% and beautifully designed on the outside.

It took Lester close to two and a half years to develop the flavor profile of his Dark Spiced Rum. The product had to be perfect in every way: a decent base and a harmonious blend of spices. Lester was the right person for the job, with his 2240 Social Club Liqueurs he already was pretty experienced in the art of spicing. The question “When is a spiced rum still considered rum?”, is asked during our conversation. Both Tom and Lester agree on the fact that the origin of the base product definitely needs to be apparent. “The heart of the rum comes in the first place.”, Tom says. The Dark Spiced originates in Trinidad and Barbados. The Tiki Spiced adds Jamaica to the mix.

I developed the Dark Spice completely to my own liking”, Lester says, “it was I who had to love it, both in classics, modern cocktails, in a Rum&Coke or neat. Versatility is key. And it’s very rewarding to know that at the end, it’s all worth it. I’m proud of what we achieved.

Tasting Notes Dark Spiced:
Nose: Orange, Marzipan, Cola, Nutmeg, Ginger, Pepper, Candied fruit
Palate: Bajan rum, Cocoa, Pepper, Orange, Cinnamon, Raisin, Banana
Finish: Vanilla (no essence, but the classic vanilla from Barbados Rum), Orange, Caramelized Banana.

I got shaking and created two delicious cocktails with Lester’s Dark Spiced. Click on the images for all background info and recipes!

CAPSIZED FLIP

DARK COCO NUT

The starting point for the Tiki Spiced was the classic ‘Navy Grog’ cocktail”, Tom says, “I needed a spiced rum with the qualities of a Funky Jamaican and a fruity Trinidad.”, the result being playful, upbeat and heartwarming.

Tasting Notes Tiki Spiced:
Nose: Pineapple, Banana, Ginger, Lime, Cinnamon, Clove, Baking spices
Palate: Funk, Honey, Allspice, Almond, Ginger, Grilled Fruit
Finish: Tingle on the tongue, Exotic fruit basket, Citrus.

I made two custom creations with the Tiki Spiced Rum. What got my attention as well is how awesome the Tiki works in a classic Daiquiri! Don’t forget to click the images for the recipes!

BITTER DRIFT

SPICE JAM

Next to both rums, World’s End Rum also released a Falernum. Falernum is a rum-based liqueur with roots in Barbados and holds a huge complexity. Head notes of this liqueur are ginger and lime, accompanied by winter-herbs. A Versatile liqueur to get creative with! Clickedy click on the pictures for recipes!

BRACKISH WATER

MAD TIKI TOM

RUM SEASON

TIP: If you ever got to visit Tom’s bar The Drifter, you’ll be able to taste a whole range of creations with the World’s End Rums. From complex and boozy Tiki cocktails to more approachable yet still exotic combinations. There’s a drink for everyone. And that we’re dealing with a highly praised product is confirmed by the series of medals in worldwide competitions that have been awarded to the range.

Cheers!
Matthias

WEBSITE: www.worldsendrum.com
PRICE: €32-35 for 70cl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.