RECIPE: The Bastille Sour (NL)

Onlangs sloeg ik de handen in elkaar met French Food & Beverages, dit is een initiatief van de Franse overheid om mensen meer bekend te maken met Franse streekproducten. Ze vroegen mij om met Grand Marnier, de alomgekende sinaasappel- en cognaclikeur een cocktail te maken.

Grand Marnier is een 19e eeuwse likeur die haar oorsprong kent in een stadje nabij Parijs, in de regio Île-de-France. Ik ontwierp een eenvoudige cocktail die de smaak van de likeur volledig in de verf zet, ondersteund door Gin, limoensap, Angostura bitters, suikersiroop en eiwit. Als knipoog naar de stad van de liefde gaf ik hem de naam “Bastille Sour“.

Het filmpje kan je bekijken op de Facebook-pagina van French Food and Beverages (klik!).

Schermafbeelding 2018-08-19 om 10.23.23.png
Klik op de link boven deze afbeelding om het filmpje te bekijken.

Veel kijkplezier!

Schol,
Matthias

Disclaimer: Deze samenwerking kwam tot stand dankzij French Food & Beverages, het cocktailrecept is ontworpen door Served By Soberon. Niets uit dit artikel, noch het cocktailrecept mogen overgenomen worden zonder toestemming van Matthias Soberon/Served By Soberon en met uitdrukkelijke vermelding van diens naam.

#FranceBonAppetit #Belgium

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.