RECIPE: The official FACTS ‘Doctor Who’ cocktail! (NL)

Enkele weken terug werd ik gecontacteerd om voor de Britse serie ‘Doctor Who’ een cocktail te ontwerpen. David Tennant, in de serie en ver daarbuiten gekend als ‘The Tenth Doctor’, kwam namelijk op 29 september naar de 31e editie van FACTS, de grootste comic con van de BeNeLux en er was een cocktail nodig om dit te vieren.

Enthousiast ging ik de uitdaging aan! Ik vertrok bij mijn eigen kennis over de serie, verdiepte mij dankzij enkele online kanalen specifieker in David’s deel van de reeks en contacteerde een paar grote fans. Enkele dagen later zag ‘The Doctor’s Order’ het levenslicht en kleurde ze even blauw als ‘The Tardis’ zelf. De grootste twist in de cocktail kwam door deze quote:

Always take a banana to a party, Rose, bananas are good.

Op FACTS zelf presenteerde ik uiteindelijk de cocktail aan de (waarschijnlijk) grootste Dr. Who-fan aanwezig op de beurs! Ze had eerder die ochtend als verrassing van haar vriendinnen de kans gekregen David Tennant te ontmoeten en werd door het team van FACTS en mezelf als kers op de taart verwend met mijn cocktail.

RECEPT
Ingrediënten
50 ml Gin
15 ml Banaan likeur
25 ml limoensap
10 ml Suikersiroop
30 ml Blue Curaçao
Spuitwater
How to
Stap 1. Vul een groot glas met ijs
Stap 2. Voeg daar alle ingrediënten, behalve het spuitwater, aan toe.
Stap 3. Roer goed en top vervolgens af met spuitwater.
Stap 4. Roer nu nog eens zachtjes en werk af met verse munt.
Stap 5. Nestel je voor de televisie en enjoy!

IMG_20180928_075524_936

Disclaimer: alle foto’s (m.u.v. de laatste) zijn eigendom van FACTS. De laatste foto en tekst zijn eigendom van Matthias Soberon / Served By Soberon. Niets mag overgenomen of gekopieerd worden zonder uitdrukkelijke toestemming van eigenaar en duidelijke vermelding van diens naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.