ARTICLE: Alchemistbox – Hierbas De Las Dunas

Vorig jaar lanceerde het Belgische Alchemistbox 3 cocktail-kits (waaronder de uitverkochte ‘Belgian Americano‘, die ik als een van mijn eerste blogberichten op Served By Soberon besprak), maar daarna werd het wat windstil.

Ricardo, de drijvende kracht achter het bedrijf, had enkele andere projecten lopen die prioriteit kregen. Om uiteindelijk het concept geen stille dood te laten sterven, werd Alchemistbox enkele maanden terug overgenomen door een jong trio: Brian (21), Ellen (19) en Mark (23) verdeelden de taken en (her)lanceerden het merk mét een gloednieuwe box. Ik kreeg de heuglijke kans om deze nieuwe box te testen.

Elke box bevat alle ingrediënten en tools (met uitzondering van ijs en garnituur) om exact 4 cocktails te maken. 

De nieuwe Alchemistbox draait volledig rond Hierbas De Las Dunas, een kruidenlikeur op basis van handgeplukte kruiden uit de Noordzeeduinen, ontwikkelt in samenwerking met Syrco Bakker, chefkok van Pure-C. De likeur wordt gecombineerd met Supasawa, een non-alcoholische cocktailmixer, citroengrassiroop, rozemarijn olie en Mediterranean Tonic van Fever-Tree. Alle details over de bereiding zijn te vinden in de bijgeleverde boekjes.

Het resultaat:

Het concept achter Alchemistbox is perfect voor mensen die thuis geen uitgebreid drank-arsenaal hebben staan en eens iets nieuws willen proberen maar niet de goesting of financiën hebben om van elk product een volledige fles te gaan kopen. Daarnaast is het ook een leuke manier om de avond in te zetten of af te sluiten als je (in beperkte kring) gezellig tafelt.

Cadeautje? Bij bestelling is er de mogelijkheid een box (gratis) te personaliseren en kunnen er (voor een meerprijs) glazen aan toegevoegd worden. Misschien een ideaal geschenk nu de feestdagen er aan komen, is het al tijd voor wishlists?

Richtprijs van de box is €35 en kan zowel in de webshop van Alchemistbox als Hierbas de Las Dunas besteld worden.

Cheers,
Matthias!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.